BOKRIJK - OORDEREN

juni 2013
  • Oorderen
  • Bokrijk
  • Schuur
  • Haven van Antwerpen
Overzicht

De tentoonstelling reconstrueert het verhaal van het verdwenen polderdorp Oorderen. Touchscreens geven de bezoeker de mogelijkheid om zich te verdiepen in anekdotes, beeldmateriaal en getuigenissen over deze verschillende aspecten.

De gestapelde strobalen op de dorsvloer van weleer zijn vervangen door gestapelde havencontainers. Een trap in de containers brengt je naar een soort uitkijkpost in de nok van de schuur, waar je de dakconstructie van dichtbij kan bewonderen en door middel van een interactief 360°-beeld meer te weten komt over de vroegere indeling van de schuur.

Aan de andere zijde bevind je je als het ware in de haven via een waterprojectie op de vloer, het geluid van golven en het uitzicht op de containers. Vul je digitale winkelkarretje met producten die je regelmatig koopt en ontdek hoe (on)afhankelijk je bent van de Antwerpse haven.

Zowel de multimedia als de audiovisuele installatie zijn van de hand van Ocular. Het feit dat de schuur noch ramen, noch isolatie bevat vormde een grote uitdaging om een dergelijk innovatieve en interactieve installatie neer te poten.

Touchscreens geven de bezoeker de mogelijkheid om zich te verdiepen in anekdotes, beeldmateriaal en getuigenissen over deze verschillende aspecten.

Ocular was in deze opdracht verantwoordelijk voor:

  • Co-creatie van het concept
  • Opmaak van de technische specificaties
  • Realisatie van de audiovisuele installatie
  • Realisatie van de audiovisuele producties
  • Realisatie van de automatisatie

 

Colofon:

  • Plaats: Bokrijk, Genk (België)
  • Uitvoering: 2013
  • Klant: Het Domein Bokrijk
  • Ontwerper: Lens°Ass
  • Link: www.bokrijk.be